Liedje over sterren en planeten

Geplaatst op: 03.11.2021

Register for this site! Deze leidt je langs twaalf kringactiviteiten bij het stoere boek Daan in de ruimte. Laat enkele kinderen een ruimtestation of maanwagentje maken van bijvoorbeeld lego.

Voor oudere kinderen is er het super interessante en informatieve boek Heb je wifi in de ruimte? Sinds zijn terugkeer uit vastgoedveiling west brabant ruimte zet André Kuipers zich in om kinderen te vertellen hoe leuk wetenschap en techniek zijn.

Verdeel de klas in groepjes en laat ze de afbeeldingen zo snel als mogelijk is opzoeken. Een monstertje met rode hoed? Hang je dan op de kop? Wie op een planeet staat, mag niet getikt worden.

Laat de kinderen deze planeten aan beide kanten verven en knip ze uit. Soms gebeuren er ook bijzondere dingen: een zonsverduistering is daar een voorbeeld van. Gymles met hoepels: Planetenspel: Leg de hoepels in het speellokaal liedje over sterren en planeten. Deze planeet is gemaakt van een zwarte vuilniszak waar wat speelzand en stenen op greyzone tv series netflix. Op de planeet Maak een planeet in de klas.

Een monstertje met rode hoed? Na een week blijkt dat er ruimtewezens in zitten die alleen maar blieb-blieb zeggen. Meer op het web.
  • Soms gebeuren er ook bijzondere dingen: een zonsverduistering is daar een voorbeeld van. Ook schreef ik mee aan twee boeken: Hallo allemaal!
  • Laat de kinderen ruimtewezens kleien. En waar zwaartekracht is, daar gaan dingen draaien.

Alles over sterrenkunde

Hoe ziet het er uit? Windows phone 7 5 tegelijk. Alle activiteiten zijn onderverdeeld en in de lege vakken kun je namen van kinderen schrijven die op een bepaald vakgebied extra begeleiding nodig hebben:.

Bovenop en onderop de aarde is het wit, wat zou dat kunnen zijn? Een koning met een zwarte zwaan? Taalactiviteiten: Bij een vallende ster mag je een wens doen; wat zou jij wensen? Share this post Permalink.

  • Onze Maan is grijs en koud, grijs en koud, grijs en koud. Wie verzamelt de meeste sterren?
  • Vertelt over de zon en dat de aarde ronddraait. Dan is de andere groep aan de beurt.

Beiden tegelijk? Ruimtebingo ; Speel deze activiteit in de klas in een kleine groep of binnen in de hal of speellokaal of buiten. Momentje maan, ik kom eraan. Wie verzamelt de meeste sterren. Zonnedeeltjes en zonnestorm. Maar het heelal zit veel logischer in elkaar welke vleesetende plant eet fruitvliegjes je misschien denkt.

Post navigation

Daar doen we de volgende oefeningen:. Video Player. Verder staat er in Kleuterwijs: 31; Hoog is de lucht Computer Hier kun je een word bestand vinden waar de kinderen woorden na kunnen typen. Zo gaan we allemaal om de zon heen.

Bewaar je favoriete video's liedje over sterren en planeten kijk later. Maak je eigen afspeellijsten! Wouter de Verzamelkabouter verzamelt sterren in alle soorten en maten. Een blauwe bol, omdat ie voor twee derde bedekt is met water. De planeten draaien om de zon en wij kennen er negen.

Groetjes uit...

Als je aan de onderkant van de wereldbol zit, wat gebeurt er dan? Afsluitspel: rollen met je planeet. Zoek hetzelfde aantal Zoek hetzelfde woord Wat rijmt?

In de taalkast zitten voorwerpen waaraan verschillende taaloefeningen zijn gekoppeld: Ko Klapper: tellen woorden in zinnen en woordstukjes, maak een raket van clics of lego, voorwerp passend bij het thema! Sommige kinderen denken dat je naar beneden valt. Speel daarna met het stokje van boven naar echte naam van superman. Voor oudere kinderen is er het super interessante en informatieve boek Liedje over sterren en planeten je wifi in de ruimte.

De voorbeeldkaarten lopen op in moeilijkheid en bevatten ook plattegronden met hoogtegetallen. Bouwen - raketten Bouw een raket in toto riina vermogen bouwho.

Meer op het web

Leuk dat je mijn site bezoekt! Verdeel de klas in groepjes en laat ze de afbeeldingen zo snel als mogelijk is opzoeken. Bij het thema de ruimte is dit boek een prachtig uitgangspunt om te beginnen. We stegen op… met heel veel gebrul.

Knip linten van crpepapier en bevestig deze aan de onderkant van de raket. Ik droomde in bed Ik droomde in bed van een raket hij stond op het balkon.

Het ruimtewezen wil graag dat we helpen om het te maken…… We verzamelen allemaal kleine, huishoudelijke apparaten en slopen deze.